Duluth

Materiały filmowe do realizacji oddziaływań korekcyjno-edukacyjnych według modelu z Duluth

W miesiącu listopadzie na zlecenie Fundacji Feniks powstał cykl filmowych materiałów szkoleniowych dostosowanych i przeznaczonych do realizacji oddziaływań korekcyjno-edukacyjnych dla osób stosujących przemoc w rodzinie wg Modelu z Duluth. Pakiet materiałów jest już gotowy do dystrybucji i zawiera dostosowane do filmów kwestionariusze kontrolowania oraz 9 kilkuminutowych filmów zgodnie z Programem Duluth przedstawiających zachowania przemocowe we wszystkich obszarach przemocy objętych programem Duluth z wyjątkiem przemocy seksualnej:

Film pt: „Ty nigdzie nie pójdziesz” – moduł I – przemoc fizyczna (poniżej fragment)

Film pt: „Ty nie dbasz o moje potrzeby” – Moduł II – zastraszanie i onieśmielanie

Film pt: „Dlaczego podrywasz każdego” – Moduł III – przemoc emocjonalna

Film pt: „Zadałem Ci tylko kilka prostych pytań” – Moduł IV – izolowanie

Film pt: „Obiecałaś, że o tym zapomnisz” – Moduł V – zaprzeczanie i obwinianie

Film pt: „Męskie przywileje cz. I, cz. II, cz. III” – Moduł VII – przywileje mężczyzny, wykorzystywanie dzieci, przemoc ekonomiczna (poniżej fragment)

Film pt: „Żaden sędzia nie odda Ci dzieci” – Moduł VIII – Wymuszanie i grożenie

Jeśli masz pytania lub chcesz zakupić materiały filmowe wraz z prawami do ich wykorzystywania napisz do nas: kontaktfundacjafeniks.pl lub zadzwoń 696 081 880 i 510 748 620.

W celu sprawnego dokonania zamówienia materiałów wypełnij Kwestionariusz zamowienia i odeślij go nam na adres kontaktfundacjafeniks.pl.